Site Overlay

Trencant estigmes, xerrada de sensibilització sobre salut mental a l’alumat de PFI i cicles de grau mitjà de l’EMAD

El 21 de setembre, a les 9 h a Can Luna de la Garriga, l’associació El Far ha ofert al nostre alumnat una xarrada de sensibilització en salut mental a partir d’un testimoni personal. També, hem comptat amb una representant de l’EAP que els ha informat sobre els recursos del territori en aquesta matèria.

El temps viscut en pandèmia ha accentuat els trastorns en matèria de salut mental en els adolescents. Conscients de la seva situació vital i de l’estigma que això suposa, a l’EMAD volem informar el nostre alumnat dels recursos a l’abast amb la finalitat de contribuir al seu benestar personal.

D’una banda, comptarem amb el testimoni en primera persona del Far (associacioelfar.wixsite.com/lagarriga), l’associació de la Garriga per a persones sensibilitzades amb la salut mental. Que té per objectiu atendre als afectats amb una problemàtica de salut mental i als seus familiars i lluitar contra l’estigma a través de la realització d’activitats de sensibilització. 

De l’altra, Mariona Graupera, de l’EAP, Equip d’assessorament i orientació psicopedagògica els informarà de quins recursos tenen al seu abat en el territori. La xerrada s‘ha fet en dos blocs: De 9 a 10.30 h, amb l’alumnat de PFI, Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles i el cicle de grau mitjà Creació d’Objecte i Moble, COM. I de 10.30 a 11.30 h, amb els del cicle Assistència al producte gràfic interactiu, APGi.

El Far, Xerrada salut mental
El Far, Xerrada salut mental