Site Overlay

Entorn

Context geogràfic

L’EMAD té dues seus. L’edifici principal està situat al carrer Negociant 79, de la Garriga. Població ubicada al nord del Vallès Oriental. És l’única escola de la comarca que imparteix cicles formatius d’arts plàstiques i disseny reglats i l’única de Catalunya que ofereix el perfil professional de Creació d’Objecte i Moble.

L’espai del centre està compartit amb l’EME (Escola Municipal d’Educació), el servei de logopèdia i el Servei de Català.

La importància del sector del moble i de la fusta que ha tingut tradicionalment la Garriga ha estat clau per al desenvolupament dels cicles formatius d’aquest àmbit. 

Al carrer Can Xic Corder, 3, al centre del poble, es troba l’edifici on s’imparteixen els tallers d’expressió plàstica per a infants.

La Garriga, amb un patrimoni arquitectònic important i molts llocs d’interès cultural, és un poble especialment sensibilitzat vers les Arts Plàstiques, els Oficis Artístics i el Disseny.  Alguns espais destacables són la Vil·la romana de can Terrers, d’interès arqueològic, el camp d’aviació de la Guerra Civil, elements arquitectònics com castells medievals, esglésies i ermites de totes les èpoques i, un seguit d’edificis modernistes, que es troben majoritàriament al Passeig.


Context artístic

Com hem esmentat anteriorment, la Garriga té tradició artística i cultural reconeguda. El teixit industrial de principis de segle, la bona localització, l’arribada del tren i els beneficis de les aigües termals va afavorir que l’arquitectura modernista creixés en el municipi. L’arquitecte municipal Manuel Joaquim Joan Raspall, va deixar a la Garriga obres considerades, qualificades Béns Culturals d’Interès Nacional.

Cal esmentar també, l’obra internacional de Fornells Pla i Conxa Sisquella, de la que ha quedat el llegat de la Fundació del mateix nom. El 2020 es va celebrar el centenari del naixement de la Conxa Sisquella.

La inquietud cultural dels ciutadans de la Garriga es pot veure amb el gran nombre d’entitats i associacions relacionades amb diferents disciplines artístiques. El Far, amb “Parelles artístiques”, l’espai la Filanda amb comissariat d’art, el projecte ACE, el Cinema Alhambra, el teatre el Patronat, el Corpus, Fem pastorets, Projecte Mexcla’t, la Garriga Societat Civil amb el projecte “Trencant murs, oferint paraules”, entre d’altres.


Context empresarial i social

L’escola té un fort lligam amb el municipi i la seva indústria de disseny amb fusta i moble que hi ha estat de forma històrica i que continua latent en la seva tradició. Actualment aquesta connexió segueix vigent treballant cap a un nou escenari que cobreix les necessitats actuals del sector.

L’escola posa en contacte directe l’activitat formativa amb la realitat laboral del municipi i el radi d’influència comarcal.

Les empreses amb les quals s’ha pogut col·laborar al llarg d’aquests anys han estat  dedicades al sector del disseny de moble, al sector del disseny  gràfic tant des del punt de vista publicitari com interactiu. Participem de forma activa amb empreses i entitats dedicades a arquitectura efímera, disseny d’objectes i complements personals, lutiers, restauració, estudis de disseny gràfic, agències de publicitat, de producció audiovisual…