Site Overlay

CooperArt

L’EMAD participa amb diversos projectes en el CooperArt, el Programa d’innovació i transferència de coneixement proposat pel Departament d’Educació que té com a finalitat estimular el vincle entre els centres educatius d’ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i altres centres educatius, empreses i entitats, per al desenvolupament de projectes que generin valor educatiu i empresarial. Entre d’altres pretén:

  • Millorar la formació de l’alumnat mitjançant la seva participació en projectes innovadors que contribueixen a l’adquisició i consolidació de nous continguts, habilitats i actituds, que li facilitaran l’ocupabilitat.
  • Vincular els coneixements que posseeixen l’alumnat i el professorat dels centres educatius amb les empreses o entitats per obtenir sinergies d’interès mutu i estimular la creativitat. 
  • Donar a conèixer al professorat les noves metodologies de treball, eines i procediments de les empreses. 
  • Donar a conèixer a les empreses el talent emergent dels centres que imparteixen els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny. 
  • Promoure el paper dels centres educatius que imparteixen els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny en matèria d’innovació i transferència de coneixement, contribuint a la millora de la competitivitat, especialment per a les micro i petites empreses.
  •  Promoure vincles de cooperació entre les escoles d’art, els centres educatius i les empreses i entitats.

Tots els projectes es desenvolupen seguin els procediments de l’encàrrec professional. Analitzant les necessitats a cobrir i els usuaris, amb planificació, organització i control dels recursos i protocols per tal d’aconseguir un producte professional ajustat al pressupost.


Amb Promoció Econòmica i Cultural de l’Ajuntament de la Garriga

El compromís de col·laboració entre l’EMAD de la Garriga i el departament de Promoció Econòmica i Cultural de l’Ajuntament és dur a terme projectes desenvolupats a tots els cicles del centre, Creació d’Objecte i Moble, Assistència al producte gràfic interactiu, Gràfica publicitària i Gràfica interactiva. Amb la finalitat d’acostar el disseny produït a l’escola a l’entorn més pròxim.
Això facilitarà la relació entre l’alumnat i el client real perquè la seva tasca com a dissenyador sigui més eficaç i operativa.

Expositors per als establiments de la Garriga

Un dels projectes és la creació de mobiliari expositor per als comerços del municipi que s’ajusti a les necessitats concretes de l’establiment i es tingui en compte la sostenibilitat dels materials i la qualitat estètica de la proposta.

Concretament, el cicle formatiu Creació d’Objecte i Moble, COM es vincula amb el projecte i la primera edició, curs 2021/2022 i la segona del curs 2022/2023 han finalitzat amb la donació dels expositors als establiments de la Garriga dins de la Ruta dels aparadors, el concurs d’aparadors del Corpus de la Garriga.

Expositor Radi David Vossen
Radi de David Vossen per a la llibreria Estrogoff (2021/2022)
Bottone Mercè Marucci
Bottone de Mercè Marucci per a Punt creatiu (2022/2023)
Directori de senyalística adaptable a diferents esdeveniments

El curs 2022/2023 s’ha portat a terme el disseny d’un directori de senyalística per a diferents esdeveniments del municipi com la Fira de la Botifarra, les Jornades modernistes, el Corpus… Aquest es du a terme dins del cicle de Creació d’Objectes i Moble. Els responsables han seleccionat el millor projecte d’entre les propostes que han presentat els i les alumnes. Després junts l’han dut a terme construint una sèrie curta de 8 peces.

Cartell Festa Major de la Garriga

També, l’alumnat de Gràfica publicitària dissenya el cartell de la Festa Major de la Garriga en format de concurs. El cartell guanyador és la imatge de totes les aplicacions publicitàries de la festa: programa de mà, mocador i impressions de gran formatat. Aquesta és una col·laboració habitual de l’escola i l’Àrea de Promoció Econòmica i Cultural de l’Ajuntament.

Ian Sierra
Elsa Solé

Amb el SIAD de l’Ajuntament de la Garriga

El curs 2022/2023 l’alumnat de Gràfica publicitària va dur a terme el projecte de disseny d’infografies per al SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, amb la finalitat de fer més accessibles els serveis a la ciutadania. També el disseny de la identitat gràfica del servei.


Amb Els Pinetons de la Garriga

L’escola Els Pinetons ofereix un ventall plural de necessitats que permet al nostre l’alumnat escollir, acord amb la seva motivació i inquietuds, la finalitat del seu projecte.

La col·laboració entre l’escola Els Pinetons i l’EMAD de la Garriga es concreta en la creació de mobiliari amb finalitats educatives.

El curs 2022/2023, l’alumnat de Creació d’Objecte i Moble, COM han dissenyat i produït unes taules sensorials. El projecte ha finalitzat amb la donació de les taules a l’escola perquè els infants gaudeixin i creixin amb les descobertes que proposen.


Amb la Garriga Societat Civil

El curs 2022/2023 d’Assistència al producte gràfic interactiu novament ha dissenyat la portada del llibre dels relats dels guanyadors i dels finalistes del concurs literari “Trencant murs, oferint paraules” que organitza per Sant Jordi aquesta entitat entre l’alumnat dels centres educatius de la Garriga.

El disseny guanyador de la portada del llibre d’enguany ha estat Aya l’Ahrech.

Aquesta és una col·laboració usual de l’escola i amb la Garriga Societat Civil.

Aya l’Ahrech portada llibre Trencant murs, oferint paraules

Amb SAT! Sant Andreu Teatre

La col·laboració entre El SAT! Sant Andreu Teatre, a través de l’empresa que els gestiona, N54 Produccions SL, i l’EMAD de la Garriga es basa en la creació de jocs plegables de gran format per situar al vestíbul del teatre.

El curs, 2022/2023, el porta a terme l’alumnat de 1r de Creació d’Objecte i Moble, COM, tenint en compte que els usuaris seran els espectadors del teatre familiar: nens i nenes i els seus familiars, amb unes necessitats concretes d’entreteniment mentre s’inicia l’obra a la qual assistiran.

La col·laboració es va engegar amb el Projecte Klé de la companyia Cia Addaura. Un tòtem desmuntable creat a partir dels conceptes presents a l’obra de l’artista Klee.

Klé al Teatre auditori de can Palots de Canovelles