Site Overlay

Obres finals COM curs 2022/2023

L’obra final del cicle de Creació d’Objecte i Moble, COM, té com a finalitat resoldre una necessitat expressada pels establiments del teixit comercial de la Garriga.
El repte és el disseny d’un moble expositiu que parteix del brífing proposat per cada establiment i que està centrat en les necessitats dels seus usuaris. La varietat de propostes fa que cada alumne se’n pugui fer una de seva segons les seves preferències.
Valorem molt aquesta proximitat entre el client i el dissenyador perquè millora l’eficàcia en les etapes del procés. A més de les necessitats pròpies, es tenen en compte la sostenibilitat dels materials, els processos de construcció i la qualitat estètica de les propostes.


Mercè Marucci: Bottone

El Punt Creatiu és una botiga taller que necessitava un taulell amb diverses funcions: atendre els usuaris, tenir superfície útil per manipular els materials i emmagatzemar els llargs rotlles de peces de roba.

Bottone és la resposta a aquestes necessitats. És un taulell de dos metres de llarg amb molt espai d’emmagatzematge horitzontal al seu interior. A més de tenir contenidors per les eines d’ús habitual, revistes i cabdells de llana. L’acabat de la part frontal en curvatura permet aprofitar l’espai que es perdria si fos en angles de 90 graus.


Andreu Rius: Fedor

La llibreria Strogoff necessitava un mòdul expositor de llibres mòbil, útil com a taula per al club de lectura i amb capacitat per emmagatzemar llibres en l’interior.

Fedor Andreu Rius
Fedor Andreu Rius

Fedor és el moble expositor que dona resposta al repte de disseny. La seva forma de trapezi proporciona la inclinació necessària per a l’exposició de llibres, té cavitats laterals per a l’emmagatzematge, un revister i la tapa superior s’eleva actuant de faristol.


Mariona Velarde: Twin Bloc

La Fleca 158 necessitava un expositor mòbil per a productes envasats de petit format com bastonets, galetes, sucs… Com a condicionats calia que s’adaptés a l’espai reduït de la botiga i havia d’encaixar amb la seva essència, colors i materials.

Twin Bloc són dos expositors mòbils molt estables en forma d’L i L invertida que encaixen simètricament. S’han dissenyat tenint en compte els elements de l’interiorisme i els fluxos de pas de la botiga. Quan s’adossen a les parets, la seva alçada d’un metre evita ocultar darrere seu elements de la botiga. La part superior està acabada en vidre per facilitar que els usuaris vegin els productes exposats sense ajupir-se.
El material principal és la fusta de pi combinat amb parts lacades en negre i groc plàtan amb detalls de fusta de faig que encaixen amb la resta de materials de l’establiment.