Site Overlay

Alumnes de COM donen dues taules auxiliars a l’escola els Pinetons de la Garriga

El dijous 6 d’octubre va tenir lloc la presentació i donació de les peces dels alumnes Daniel Arza i Andreu Rius del projecte Taula auxiliar del cicle formatiu de grau mitjà de Creació d’Objecte i Moble a l’escola Els Pinetons de la Garriga.

L’alumnat les ha treballat tenint en compte els usuaris, en aquest cas, observant els infants més petits de l’escola de primària i escoltant els docents per saber quines són les seves necessitats i així proposar un tipus de mobiliari que les resolgui.

La proposta final de l’Andreu Rius ha estat una taula creada a partir de formes ondulades que impulsa el joc i l’experimentació dels nens i nenes mentre comproven com es belluguen els elements per les rampes.

L’alumne Dani Arza ha creat una la taula de sensibilitat sensorial. És una taula amb quatre jocs tàctils dissenyats per als infants amb discapacitat visual. Alhora, amb aquesta taula tots els infants poden conèixer com es perceben els objectes quan no es té el sentit de la vista.

L’EMAD és l’única escola del Vallès Oriental d’Art i Disseny i l’única de Catalunya que ofereix el cicle formatiu de grau mitjà de Creació d’objecte i moble, COM.

El cicle formatiu de Creació d’objecte i moble té com a objectiu formar a futurs dissenyadors. Se centra a transmetre el procés de disseny necessari per crear un objecte o un moble adaptat a l’usuari final. La fusta és el material per excel·lència. Alhora es posen a l’abast de l’alumnat matèries com el dibuix tècnic i artístic, que juntament amb construcció de maquetes i talla són les eines per a la representació dels dissenys. També es confeccionen els plànols amb programari de l’entorn CAD i finalment, es construeixen els prototips en el taller de fusteria l’objecte o el moble.

El cicle s’entén com un trampolí cap al disseny de producte, d’interiors, escenogràfic… o a qualsevol altra disciplina de disseny, ja que permet a l’alumnat tenir una mirada transversal i polivalent.

Un dels valors de l’EMAD és la professionalització de l’alumnat i una de les millors maneres d’aconseguir-ho és coneixent les necessitats més properes dels veïns de la Garriga. Per la qual cosa, el centre obre les portes al municipi amb diferents actes que es desenvolupen durant l’any.

L’EMAD als mitjans