Site Overlay

Obres finals COM curs 2021/2022

L’obra final d’aquest curs del cicle de Creació d’Objecte i Moble, COM, tenia com a finalitat dissenyar i construir un moble expositiu a partir de les necessitats que plantejaven diversos comerços de la Garriga.

Després de visitar-los i escoltar les seves necessitats, cada alumne/a va fer-se seu un dels reptes de disseny. El projecte va anar des de la ideació fins a la construcció de l’expositor que posteriorment s’ha cedit als comerços.

En la fase de disseny es van tenir en compte a més de les necessitats pròpies, la sostenibilitat dels materials i dels processos de construcció i la qualitat estètica de la proposta.


Mireia Oncala: La Ruche

La Circular La Garriga necessitava un expositor modular i versàtil. A més d’exposar, havia de facilitar que els usuaris agafessin els productes. També, calia que fos alt i estret per situar-se darrere un aparador de vidre.

La Ruche és la resposta a aquestes necessitats. És un expositor a partir de mòduls hexagonals inspirat en un rusc d’abelles que trenca amb les formes rectilínies de la botiga. Alhora encaixa amb el seu estil natural perquè el material principal és la fusta de pi amb un tractament mínim de vernís que la protegeix.


Paula Klassmann: El hilo de Ariadna

Pura Esencia Estilistas necessitava un expositor que a més de mostrar els productes de cura capil·lar, permetés ampliar l’espai de treball de l’establiment.

El hilo de Ariadna és una composició geomètrica il·luminada fixada a certa distància de la paret. La il·luminació amb leds ressalta els productes exposats i generen un joc d’ombres projectades. És un expositor que a més de donar resposta als reptes de disseny aporta caràcter a l’establiment.


David Vossen: Radi

La llibreria Strogoff necessitava un expositor per a llibres que alhora actués d’escala mòbil i espai multifunció.

Radi és un expositor amb escala extraïble que dona resposta a les necessitats. És un moble de qualitat construït amb fusta de faig de línies senzilles i elegants. El frontal de línies horitzontals li aporta força i el muntatge en diagonal dels prestatges dona dinamisme i fluïdesa al conjunt. Els escalons estan reforçats amb una ànima metàl·lica que assegura la seva funcionalitat.


Mar Morilla: Pro-2

A Eugènia Andreu, Serveis fotogràfics li calia un element per a l’aparador. Havia de ser un expositor multifuncional per a les promocions temporals de l’establiment.

Pro-2 és un expositor per a l’aparador inspirat en el diafragma d’una càmera fotogràfica. És un objecte construït a partir de plans verticals definits per càlculs matemàtics paramètrics que li aporten tridimensionalitat, harmònica i continuïtat.


Sonia Coteron: Absis

El Nou Trull necessitava un moble exterior mòbil que es pogués mullar i amb espai d’emmagatzematge.

Absis és una barra mòbil compacta que dona resposta a les necessitats de l’establiment. Tots els elements que la integren són molt funcionals: Emmagatzematge a partir de calaixos i prestatges interiors i exteriors. Rodes i nansa per facilitar el desplaçament. Coberta de silestone negre i acabats impermeables.