Site Overlay

8 de març: Dia de la Dona

Aquest projecte reivindica les dones que han quedat ocultes malgrat haver fet història. Desenvolupat dins del mòdul de Fonaments de la representació i l’expressió visual del curs comú del 2×3 entre Gràfica publicitària i Gràfica interactiva a partir de la tècnica del papercut.

Autora: Lorena Àlvarez

Hedwig Eva Maria Kiesler

Coneguda com a Hedy Lamarr (Viena, 9 de novembre de 1914 – Casselberry, Florida, 19 gener de 2000), va ser una actriu de cinema i inventora austríaca. Va ser inventora de la primera versió de l’espectre eixamplat que permetria les comunicacions sense fil de llarga distància, és a dir, la precursora del que avui coneixem com a wifi.
Malgrat la seva privilegiada ment d’inventora, el mèrit de la wifi se l’endugué un home i ella va ser famosa pel seu treball com a actriu per la seva gran bellesa i els seus dots interpretatius.

Valentina Tereshkova, autora: Gisela Ejarque,
Autora: Gisela Ejarque,

Valentina Tereshkova

Con 26 años, la astronauta rusa Valentina Tereshkova se convirtió en la primera mujer en volar al espacio exterior a bordo de la nave Vostok 6. Tras 70 horas de vuelo y 48 vueltas alrededor de la Tierra, Tereshkova aterrizó cerca de una aldea kazaja con síntomas de mareo pero con la satisfacción de haber cumplido una misión: para Rusia y para el feminismo.
Nacida en el seno de una familia humilde y proletaria de la URSS de posguerra, Tereshkova no fue a la escuela hasta los ocho años y abandonó su formación académica pocos años más tarde para trabajar en una fábrica textil.  (Font: National Geographic)

Autora: Maria Arno

Lady Godiva

Hauria estat una dama anglosaxona, famosa per la seva bondat i bellesa, casada amb Leofric comte de Chester i senyor de Coventry.
Quan l’ambició es va apoderar del seu espòs, ella li va demanar que rebaixés els impostos. El comte va accedir, però amb la condició que Lady Godiva recorregués Coventry a cavall, sense més vestidura que els seus llargs cabells.
La dama així ho va fer, no sense abans acordar amb els seus veïns que es tancarien a casa. El dia escollit Lady Godiva es va passejar nua pel poble, muntada en el seu cavall, mentre tots els veïns de Coventry romanien a casa tancats.
Leofric, commogut pel gest de la seva esposa, va complir la seva promesa i va rebaixar els impostos.