FIRA GUIA’T 202L’EMAD de la Garriga del 21 al 23 de març participa en la Fira Guia’t 2023 mostrant els estudis que s’imparteixen en el centre.
Aquesta edició de la fira recupera la presencialitat i retorna al recinte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.
L’EMAD hi participa amb dues activitats diferents:
D’una banda, l’alumnat dels cicles de grau mitjà, Creació d’Objecte i Moble (COM) i Assistència al Producte Gràfic Interactiu (APGI), participen en les taules d’experiències compartint la seva experiència escolar que els condueix a l’aprenentatge d’una professió. Les taules d’experiències es porten a terme els tres dies de la fira de 10 a 11 h i de 12 a 13 h.
De l’altra, el dimarts, 21 i el dijous, 23 de març en l’horari de la fira, l’alumnat de PFI, Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles duran a terme la construcció d’unes taules ovals. Serà una demostració a partir de diferents tècniques i eines de construcció en fusta.
La Fira Guia’t és un espai d’orientació acadèmica, en la qual es vol mostrar i donar a conèixer la formació professionalitzadora que les persones joves poden trobar a la comarca. Està adreçada, especialment, a joves estudiants de 4t d’ESO, tenint en compte a aquelles persones que no acrediten i/o abandonen els estudis, i també aquelles que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO.
El PFI dona l’oportunitat de continuar amb l’itinerari formatiu de l’alumnat que no ha assolit l’ESO i també, incorporar-se al món laboral. El programa permet desenvolupar i consolidar la maduresa personal, desenvolupant actituds, habilitats i capacitats i també proporciona una orientació professional i acadèmica.
El cicle formatiu de COM està enfocat a la formació de professionals polivalents amb capacitat d’intervenir en el procés de disseny i construcció de productes que tenen com a element central la fusta. Un material amb noves prestacions ajustades als processos de construcció sostenible. La seva formació inclou des de la ideació, les maquetes, el desenvolupament de plànols amb aplicacions de l’entorn Cad i la construcció de prototips en el taller del centre. Sempre amb l’usurari com a punt central, la innovació i la sostenibilitat.
L’alumnat pot treballar dissenyat i construint mobles i objectes de fusta i altres materials. Construint instal·lacions efímeres com estands de fires i escenografies de teatre. Elaborant d’objectes d’ús quotidià com regals d’empresa, joguines i parament de la llar. També en la conservació i restauració de mobiliari i del patrimoni artístic. I confeccionat plànol, maquetes i prototips per a estudis d’arquitectura i interiorisme.
La polivalència dels continguts del cicle permet que l’alumnat pugui continuar el seu itinerari formatiu de grau superior en cicles d’interiorisme, arquitectura efímera, disseny de mobiliari, entre d’altres.
En el cicle formatiu d’APGI s’aprenen els fonaments del disseny i recursos gràfics i tecnològics aplicats a dos àmbits del disseny digital: desenvolupament de pàgines web i edició de productes audiovisuals.
L’alumnat pot treballar col·laborant en l’elaboració del disseny i la programació de webs. Participant en el procés de realització d’audiovisuals: enregistrament i edició de vídeo, animacions i retoc fotogràfic i col·laborant en projectes de disseny gràfic com aplicació de marques i maquetació d’elements publicitaris i editorials.
El cicle té continuïtat en els cicles de grau superior de la família de la Comunicació gràfica i audiovisual. En l’EMAD s’imparteixen el cicle de Gràfica publicitària i Gràfica interactiva d’aquesta família, que es poden cursar en la modalitat 3×2, assolint dues titulacions de grau superior en tres cursos acadèmics.