17 desembre, 11h a Can Luna
Les integrants de l’associació han vingut a explicar-nos com va sorgir la iniciativa d’agrupar-se en una associació per tal de superar obstacles a l’hora de trobar feina després de formar-se com a fusteres.
Com que al fet de no tenir experiència s’afegia ser dones en un àmbit encara molt masculinitzat. O si se les contractava era per fer tasques secundàries i no se’ls permetia tocar màquines.
D’altra banda, es van adonar que quan cercaven suport es trobaven moltes entitats de dones d’altres àmbits, però cap de la fusta.
Quan a mesura que contactaven amb altres dones del sector s’adonaven que totes compartien experiències similars, van creure necessari crear l’associació per donar-se suport i també per optimitzar esforços i despeses.
Hi han assitit l’alumnat dels estudis de fusta de la Garriga. Concretament, del PFI-PIP Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles i dels cicles formatius de Fusteria i Moble de l’institut Vil·la Romana i de Creació d’Objecte i Moble de l’EMAD de la Garriga.
Per nosaltres és molt important que l’alumnat pugui conèixer una iniciativa d’emprenedoria com aquesta que per superar obstacles a l’hora de trobar feina recorre al suport mutu i la col·laboració entre persones. D’altra banda, és una experiència de dones que s’obren camí en el sector de la fusta que com diem encara està molt masculinitzat i, per tant, un exemple en primera persona per les nostres alumnes. D’aquesta manera poden veure com de mica en mica el biaix de gènere es va aprimant tant a les aules, ja són el 40% de l’alumnat de 1r curs de Creació d’Objecte i Moble, com al món laboral.