Site Overlay

Erasmus+: Where do I belong a Dresden

L’Àlex Estrada, alumne de segon curs de Creació d’Objecte i Moble (COM), ha participat en l’intercanvi juvenil Where do I belong a Dresden, Alemanya, gràcies a una beca Erasmus+

Com has aconseguit una beca ERASMUS+?
A través de l’EMAD que va ser qui em va avisar del projecte i mitjançant l’associació Víbria Intercultural de Terrassa la qual està en contacte amb l’associació Erasmus+ i quan hi ha un projecte d’intercanvi cultural ho publica a la seva web. Per poder participar en el projecte s’ha de pagar una quota anual de subscripció que permet tenir en primícia qualsevol projecte que surti.

En què ha consistit la teva experiència?
En un intercanvi cultural que consistia a anar una setmana a Dresden i parlar sobre la nostra identitat: què és per a nosaltres la identitat, què relacionem amb identitat, etc.
L’intercanvi el vam dur a terme 10 persones de Catalunya, 10 d’Ucraïna i 7 d’Alemanya distribuïts en grups. Cada grup tenia un o dos youth leadders que s’encarregaven d’organitzar el grup: horaris, explicar les activitats que es feien, etc.
Durant l’intercanvi es realitzaven diferents activitats com per exemple tours per la ciutat de Dresden o xerrades informatives sobre diferents aspectes del projecte.

Què t’ha aportat en l’àmbit personal?
Aquest projecte m’ha permès viatjar sol i adquirir una gran autonomia. També m’ha permès conèixer a molt bona gent i crear un vincle d’amistat amb ells. M’ha ajudat a desenvolupar un tema vital que tothom hauria de pensar, com és la identitat, qui som en realitat i per què som així.
Ha estat una experiència única 100% recomanable.

Quin nivell d’idiomes és necessari per aconseguir aquesta beca?
Per a aconseguir entrar en qualsevol d’aquests projectes és necessari tenir un nivell mínim d’anglès. En principi no cal saber-ne cap altre idioma a no ser que s’especifiqui com a necessari per a un projecte en concret.

Has après alemany?
Durant la setmana s’han fet les xerrades en alemany i anglès i he acabat entenent alguna paraula d’alemany, però no s’aconsegueix aprendre l’idioma. No és un intercanvi per a aprendre idiomes.

Què és el més positiu de l’experiència?
El més positiu és la possibilitat de relacionar-se amb altra gent i conèixer les diferents cultures i costums dels altres participants. Al final de la setmana tens la sensació de conèixer els altres de tota la vida. També conèixer la ciutat de Dresden ha estat una oportunitat única.

I el que consideres menys positiu?
No hi ha gaires coses negatives, l’única cosa seria que hi havia poc temps lliure, és a dir, poc temps per a fer coses per nosaltres mateixos.

Què els diries als teus companys perquè s’animessin a participar en un Erasmus+?
Els diria que és una experiència única a la vida i que no se’n penediran de participar-hi. És una oportunitat per conèixer un nou país, cultura, costums, etc.