Site Overlay

Exposició “Premi Catalunya d’Ecodisseny 2021” vestíbul EMAD

Inauguració i conferència ecodisseny: 2 desembre, 16 h Can Luna

Amb Marco Cuenca de multiplo.net

L’entrada és lliure de dilluns a divendres i de 9 a 21 h al vestíbul de l’EMAD.

L’objectiu de l’exposició és acostar l’ecodisseny als estudiants i als professionals de disseny i a la ciutadania en general, tot mostrant exemples de productes dissenyats amb criteris ambientals per tal de difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats.

El Premi Catalunya d’Ecodisseny reconeix els productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integren aspectes relacionats amb l’ecodisseny i l’economia circular. Hi poden participar dissenyadors, fabricants de productes i estudiants amb seu o estudis a Catalunya.

L’ecodisseny és prendre consideracions ambientals en el disseny d’un producte o servei amb la finalitat de millorar-ne el comportament ambiental al llarg de tot el seu cicle de vida. 

Estratègies d’ecodisseny són: el desenvolupament de conceptes nous, la reducció del consum de recursos, la selecció de materials de menys impacte ambiental, la reducció de l’impacte ambiental de la producció, l’optimització del procés de distribució, la reducció de l’impacte ambiental durant l’ús, l’allargament de la vida útil i l’optimització de la fi de vida.

L’economia circular és aquella en la qual el valor de productes i materials es manté al màxim de temps possible; es redueixen al mínim els residus i l’ús de recursos. S’entén que un producte està dins de l’economia circular quan s’utilitza una vegada i una altra per crear valor addicional fins al final de la seva vida útil.

L’exposició anirà acompanyada de tallers d’ecodisseny enfocats l’alumnat de PFI i del cicle de Creació d’Objecte i Moble del centre perquè incloguin els aspectes mediambientals en el seu procés de disseny per tal d’assolir productes sostenibles.

I també, el concurs “El pitjor ecodisseny” entre l’alumnat del cicle de Gràfica Publicitària.

L’EMAD vol compartir amb la ciutadania de la Garriga iniciatives que difonen els valors mediambientals intrínsecs en el procés de disseny d’un producte i alhora mostren el nivell de creativitat i la innovació existent.

EMAD als mitjans