Site Overlay

Erasmus+: Turn human wrongs into human rights

En Dani Arza i en Toni Massot, alumnes de segon curs de Creació d’Objecte i Moble (COM), ha participat en l’intercanvi juvenil Turn human wrongs into human rights a Rennes, França, gràcies a una beca d’Erasmus+

Com heu aconseguit una beca d’ERASMUS+?
La vam descobrir gràcies a la nostra tutora, l’Eulàlia Llopart, que ens va recomanar aprofitar aquesta oportunitat.

En què ha consistit la vostra experiència?
Ha consistit a desenvolupar un projecte amb els drets humans com a eix temàtic, combinat amb un intercanvi cultural entre joves de França, Itàlia i d’altres parts de Catalunya. Cada dia participàvem en tallers dinamitzats al voltant del fil conductor. Cada grup representava tres articles dels drets humans i el darrer dia vàrem fer un espectacle d’ombres.

Què us ha aportat personalment?
Ens ha servit per tenir noves perspectives sobre diferents aspectes de la societat i també per descobrir nous llocs i cultures. En l’àmbit personal hem agafat més autonomia i confiança amb nosaltres mateixos.

Quin nivell d’idiomes és necessari per aconseguir aquesta beca?
És necessari un nivell bàsic d’anglès, ja que moltes vegades la comunicació s’ha de desenvolupar en aquest idioma. Tot i que, en aquest intercanvi, molts dels nostres companys no sabien anglès i ens comunicàvem com podíem.

Heu après anglès?
Sí, ens ha ajudat a practicar i millorar-lo. L’idioma que realment hem après és l’italià, ja que hi havia molts companys italians.

Què és el més positiu de l’experiència?
D’aquesta experiència ens emportem tota la gent que hem conegut, el bon tracte que hem rebut de l’organització, el bon menjar que cuinava en François, el lloc on vivíem que era preciós. En definitiva, tot fantàstic.

I el que considereu menys positiu?
El trajecte d’anada es va fer força pesat perquè vam anar amb autobús. Van ser 24 hores. La tornada va ser diferent, vam parar a París i des d’allà, vam volar fins a Barcelona.