Site Overlay

Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat / març 2023

www.gremidelafusta.cat

Bases dels concurs

El concurs anual de Disseny en Fusta Jordi Amat està promogut pel Gremi de la Fusta de la Cecot i enguany arriba a la seva 7a edició. Amb aquest concurs, el Gremi vol promoure el disseny industrial en fusta (mobiliari de la llar i en general) i reconèixer la tasca dels professionals del disseny de tot Catalunya que aposten per aquest material.
La junta del Gremi de la Fusta va aprovar en ple posar el nom de Jordi Amat al certamen, en record i homenatge a qui va ser president fins a 2013.

L’objecte
L’objecte del concurs és: Disseny Industrial en Fusta (mobiliari de la llar i en general).

Requisits del projecte

 1. Cada concursant podrà presentar com a màxim dos dissenys. Cada un serà una inscripció.
 2. Els projectes han de ser propis, no poden estar en producció actual i l’autoria ha de ser dels participants, que en seran els responsables.
 3. El disseny ha de ser factible en termes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius:
  • Estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat.
  • Sostenible, amb l’ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient.
  • Factible a l’hora de produir-lo.
 4. Els projectes hauran d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, poden combinar amb altres materials.

Requisits del participant
Podran participar professionals d’arquitectura i disseny de tot Catalunya així com
professionals de la fusta i estudiants de disseny.

Inscripcions
La inscripció s’ha de fer per correu electrònic a gremidelafusta@cecot.org abans del 3 de març de 2023 a les 14 h presentant la següent documentació:

 1. Fitxa d’inscripció degudament complimentada, es pot presentar amb pseudònim si algú ho desitja.
 2. Declaració signada pel participant o equip de participants on s’assenyala que el projecte presentat és propi, així com la seva autoria.
 3. Descripció del projecte.
 4. Presentació del projecte obligatòriament en format DIN A4 o A3.

Jurat i selecció de projectes
Una vegada tancat el termini de recepció dels projectes, el Jurat, que estarà compost per membres de la Junta del Gremi, membres de Patrocinadors i membres dels Col·legis Professionals, escollirà el projecte guanyador, així com un segon i tercer candidat tenint en compte els criteris establerts com a requisits del projecte.

Disposicions generals
 1. Els drets d’autor dels projectes quedarà en mans del participant o de l’equip de participants, sent la seva responsabilitat el registre a les entitats pertinents per a la deguda protecció dels drets.
 2. El Gremi de la Fusta no es responsabilitza de qualsevol problema referent a drets d’autor i propietat intel·lectual dels projectes dels participants.
 3. El Gremi de la Fusta es reserva el dret d’utilitzar els projectes participants per a fins culturals, publicitaris i/o promocionals.
 4. El Jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis.
 5. El fet de participar presentant la documentació per tal d’optar als premis suposa l’acceptació d’aquestes bases.
 6. Els dissenys seran exposats al públic i donats a conèixer dintre de la Festivitat de Sant Josep. Per altra banda, els associats al Gremi de la Fusta estan en disposició de realitzar algun prototip dels projectes presentats, premiats o no, sempre que el dissenyador i l’industrial es posin d’acord.

Dotació de premis (a concretar pròximament)
Divendres, 3 de març de 2023 fins a les 14 h: Data i hora límit per al lliurament de projectes. Els projectes es podran venir a veure a la seu del Gremi de la Fusta de la Cecot (Carrer Sant Pau, núm. 6, 08221 Terrassa)
Dimecres, 8 de març de 2023: Deliberació del Jurat per adjudicar els premis.
Divendres, 17 de març de 2022: Lliurament dels premis. Acte públic de lliurament dels premis (pendent d’ubicació).

Gremi de la Fusta
C. Sant Pau, 6 – 08221
Terrassa
Tel. 937366036
gremidelafusta@cecot.org